House Extension, Farnham

Sometimes a small project can have a big impact. This 1960's detached house provided a good size of accommodation on a wide north-facing plot. The issue wasn't much the amount of space but the quality of the space. The kitchen, dining room and living room were three separate spaces with poor connectivity and poor access to the garden. 

This extension added a triple-glazed pod on the rear of the house that unified the spaces and brought the "outdoor room" of the attractive -well-screened garden into play.

The triple -glazing was able to equal the insulation value of an insulated wall. The very wide sliding doors and glazed corner mean that, in the summer months, the owners can allow their living space to flow seamlessly between inside and outside.  The evening sun comes round onto the deck but the orientation prevents solar gain from being an issue.