Ipswich Travelodge

Ipswich Travelodge

This 100-bed new hotel ,opposite the station and fronting the River Orwell,  is designed to take a prominent  place within an emerging urban cluster.

The main fa├žade to the Hotel is composed of pre-fabricated brick-clad wall panels which allow rapid construction These panels alternative over successive floors to give a gentle repetitive rhythm, with human scale detail provided by the inset  copper cladding and glazing to each
panel.
The two blocks are linked by a simple glazed corridor which helps emphasise the two separate urban
blocks.
The taller entrance block, which houses the restaurant at ground floor level (along with the other hotel
ancillary uses) is crowned with a doubly curved fabric plant screen. This provides a strong identity to the
building as well as hiding the  plant and lift room which would be otherwise  visible.

  • Categories: 
  • Play,
  • Stay